2024 YKS Yerleştirme Sonuçları Açıklandı: Sonuçlar Nasıl Öğrenilir ve Kayıt İşlemleri Ne Zaman

2024 YKS Yerleştirme Sonuçları Açıklandı: Sonuçlar Nasıl Öğrenilir ve Kayıt İşlemleri Ne Zaman

Yayınlanma Tarihi: 13.08.2024

2024-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçları ÖSYM tarafından duyuruldu. Yapılan açıklamaya göre, adayların tercihleri doğrultusunda 2024-YKS yerleştirme işlemleri tamamlanmış bulunuyor.

Adaylar, yerleştirme sonuçlarını T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle ÖSYM'nin resmi internet sitesi olan https://sonuc.osym.gov.tr üzerinden öğrenebilirler. Önemli bir hatırlatma olarak, Yerleştirme Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine posta yoluyla gönderilmeyecek.

Kayıt İşlemleri İçin Tarihler: 19-23 Ağustos 2024

2024-YKS sonuçlarına göre bir yükseköğretim programına yerleşmeye hak kazanan adayların kayıt işlemleri 19-23 Ağustos 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Elektronik kayıtlar ise 19-21 Ağustos 2024 tarihleri arasında yapılabilecek.

Kayıt işlemlerini tamamlamak isteyen adayların, yerleştirildikleri üniversitenin belirttiği tarihlerde ve belgelerle başvuruda bulunmaları gerekiyor. Elektronik kayıt yaptıran adaylar ise üniversiteleri tarafından duyurulan tarihler ve belgeler doğrultusunda işlem yapacaklar.


https://sonuc.osym.gov.tr

İlgili Diğer Haberler