2022 LGS SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI

2022 LGS SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI

Yayınlanma Tarihi: 30.06.2022

5 Haziran 2022 tarihinde tüm ülke genelinde gerçekleştirilen 2022 LGS Sınavı sonuçları MEB internet adresinde 30 Haziran 2022 (bugün) yayınlandı. 

2022 LGS Sınav Sonuçları için tıklayınız

MEB tarafından yapılan açıklamada, 1 milyon 31 bin öğrencinin katılımıyla yapılan 2022 LGS'de; 48 farklı ilden 193 öğrenci soruların tümünü doğru yanıtlayarak 500 tam puan aldı. MEB tarafından yayınlanan LGS 2022 sınav raporu için tıklayınız

2022 LGS TERCİHLERİ NASIL YAPILACAK?

Ortaokul veya imam hatip ortaokulu 8’inci sınıfını tamamlamış veya Açık Öğretim Ortaokulundan mezun durumda olan öğrenciler, sınavla öğrenci alan okulların belirlenen kontenjanlarına puan üstünlüğü ve tercihleri doğrultusunda; yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullara ise okulların türü, kontenjanı ve konumuna göre il/ilçe milli eğitim müdürlüklerince oluşturulan ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık kriterleri göz önünde bulundurularak yerleştirilecektir. Yerleştirme yapılacak okullar http://www.meb.gov.tr veya https://e­okul.meb.gov.tr internet adresinden yayımlanacaktır.

2022 LGS Tercih Kılavuzu için tıklayınız

2022 LGS MERKEZİ YERLEŞTİRME NASIL YAPILACAK?

a) Merkezî sınavla öğrenci alan okulların belirlenen kontenjanlarına puan üstünlüğüne göre tercihleri doğrultusunda yerleştirme yapılacaktır.

b) Sınavla öğrenci alan okullarda merkezî sınav puanının eşitliği hâlinde sırasıyla; Okul Başarı Puanı (OBP) üstünlüğüne, sırasıyla 8'inci, 7'nci ve 6'ncı sınıflardaki Yılsonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne, 8'inci sınıfta özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığına, tercih önceliğine ve öğrencinin doğum tarihine göre yaşı küçük olana bakılarak yerleştirme yapılır.
 
c) Öğrenciler, yerleştirme işlemleri sonucunda Merkezî Sınav Puanı ile Öğrenci Alan Okul tercihine yerleşmiş ise yerel yerleştirme ve pansiyonlu okul tercihleri dikkate alınmayacaktır.

http://sonuc.meb.gov.tr