2023 LGS KAPSAMINDA YERLEŞTİRMEYE ESAS BİRİNCİ NAKİL SONUÇLARI AÇIKLANDI

2023 LGS KAPSAMINDA YERLEŞTİRMEYE ESAS BİRİNCİ NAKİL SONUÇLARI AÇIKLANDI

Yayınlanma Tarihi: 31.07.2023

Millî Eğitim Bakanlığınca Liselere Geçiş Sistemi kapsamında 24 Temmuz'da açıklanan yerleştirme sonuçlarının ardından bugün de yerleştirmeye esas birinci nakil sonuçları erişime açıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) tercih süreci, 3 - 19 Temmuz 2023 tarihleri arasında tamamlandı ve tercih sonuçları 24 Temmuz tarihinde açıklandı. Bu yıl 1 milyon 14 bin 675 öğrenci, sınavlı okul ve yerel yerleştirme için tercihlerini belirledi. Sevindirici bir gelişme olarak, öğrencilerin yüzde 95'i tercih ettikleri okullara yerleştirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın açıklamasına göre, LGS lise yerleştirmelerinde açık kalan kontenjanlara yapılacak yerleştirmeye esas nakil işlemleri iki dönem halinde gerçekleştirilecek. Bu nakil işlemleri, ikinci tercih dönemi sonrasında boş kalan kontenjanların dolması amacıyla düzenlenecek. Öğrenciler, ikinci tercih sonuçlarını MEB'nin resmi web sitesinden ve öğrenci bilgi sistemi üzerinden kolayca görüntüleyebilecekler.

LGS 2023 İKİNCİ NAKİL TERCİH BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Yerleştirmeye esas ikinci nakil tercih başvuruları 31 Temmuz - 4 Ağustos tarihleri arasında alınacak, sonuçlar ise 7 Ağustos'ta ilan edilecek.

LGS 2023 ÜÇÜNCÜ NAKİL TERCİH BAŞVURULARI 

08 - 16 Ağustos tarihleri arasında boş kalan kontenjanlara, hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvuruları alınacak.
 
Okul ve kurumlar yatılılık başvurularını 22 - 25 Ağustos tarihleri arasında alacak. 31 Ağustos'ta ise yatılılık yerleştirme sonuçları ilan edilecek.
 

2023 LGS YERLEŞTİRME TAKVİMİ

  • 31 Temmuz: Yerleştirmeye esas 1. nakil sonuçlarının ilanı
  • 31 Temmuz-4 Ağustos: Yerleştirmeye esas 2. nakil tercih başvurularının alınması
  • 7 Ağustos: Yerleştirmeye esas 2. nakil sonuçlarının ilanı
  • 8-16 Ağustos: Boş kalan kontenjanlara, hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için il veya ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvurularının alınması
  • 18 Ağustos: İl veya ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonları yerleştirmelerinin tamamlanması
  • 22-25 Ağustos: Yatılılık başvurularının okul ve kurumlarca alınması

 


https://meb.gov.tr/sinavlar/sorgu/lise_yerlestirme/2023_LISE_YERLES_ek_1_lgstybnb56jhjk77bsk/